لوگوی شرکت پخش رنگ تهران
Search
Close this search box.

نکات مهم در مورد مدت زمان خشک شدن رنگ های مختلف

مدت زمان خشک شدن رنگ | شرکت رنگ تهران

با مشاوران رنگ تهران تماس بگیرید

مشاهده محصولات رنگ تهران

برای مشاهده و خرید انواع رنگ صنعتی، ترافیکی و ساختمانی و نیز ملزومات رنگ می‌توانید از محصولات ما دیدن کنید.

فهرست مطالب

حتماً برای شما پیش‌آمده که بخواهید رنگ دیوار را نو کنید و آن را با رنگ بهتری جایگزین کنید. مدت‌زمان خشک‌شدن رنگ یکی از معضلات اصلی شما در این راه است. به هم ریختگی‌های زمان رنگ‌آمیزی می‌توانند حتی برای مدت کوتاه هم دردسرساز باشند. دغدغه اصلی برای اجرای یک‌رنگ جدید، طبیعتاً مدت زمانی است که خشک شود و بتوان از آن به شکل معمول استفاده کرد.

به یاد داشته باشید که نمی‌توان پیش از خشک شدن کامل رنگ، از آن استفاده کرد. در این شرایط حتی دست‌زدن به رنگ هم می‌تواند باعث خراب‌شدن یکپارچگی آن شود. این موضوع مهمی است، اما همه ما می‌دانیم که چقدر منتظر ماندن برای خشک‌شدن رنگ‌ها دشوار خواهد بود. به همین منظور باید در تلاش باشید که روشی پیدا کنید تا بتوانید مدت زمان خشک شدن رنگ را کاهش بدهید. این صرفه‌جویی در زمان پروسه رنگ‌آمیزی را برای شما بسیار لذت‌بخش‌تر می‌کند. برای این که متوجه شوید هر رنگ چقدر طول می‌کشد تا خشک شود، باید به عوامل مختلفی توجه کنید که مهم‌ترین آن‌ها نوع رنگ مورداستفاده است.

مدت زمان خشک شدن رنگ | شرکت رنگ تهران

مقایسه انواع رنگ از نظر زمان خشک شدن

قبل از این که بتوانید از رنگ استفاده کنید، باید مطمئن شوید که به‌خوبی خشک شده باشد. این پروسه چندان تخصصی و دشوار نیست، اما شما باید بدانید که از چه رنگی استفاده می‌کنید. همین‌طور باید به شرایط محیط و عوامل دیگری هم توجه داشته باشید، تا مدت زمان خشک شدن رنگ از حالت عادی بیش‌تر طول نکشد. مهم‌ترین پارامتر در این زمینه، نوع رنگ است که تأثیر زیادی روی زمان خشک‌شدن آن دارد.

مهم نیست که رنگ مورداستفاده شما رنگ ساختمانی باشد یا رنگ اتومبیل، چرا که برای همه آن‌ها دسته‌بندی‌های مشخصی وجود دارد که نشان می‌دهند چقدر طول می‌کشد رنگ خشک شود. جالب است بدانید که این رنگ‌ها بر پایه روغن یا آب هستند و از میان آن‌ها، رنگ‌هایی که بر پایه آب هستند زمان خشک‌شدن کمتری دارند. مدت زمان خشک شدن رنگ های بر پایه آب به دلیل این که بیش‌تر از جریان هوا اثر می‌پذیرند، کوتاه‌تر است. همچنین این رنگ‌ها به نسبت رنگ‌روغن ضخامت کم‌تری دارند.

نکته مهم دیگر براق یا مات بودن رنگ است. رنگ‌هایی که مات هستند، زمان خشک‌شدن کوتاه‌تری دارند. در واقع هنگام استفاده از رنگ‌های براق باید بدانید که این رنگ‌ها حدوداً یک ساعت بیش‌تر از نوع مات طول می‌کشد تا خشک شوند.

مدت زمان خشک شدن رنگ و پروسه آن

تا اینجا با زمان خشک شدن رنگ های مختلف آشنا شدید، در ادامه اما می‌خواهیم بررسی کنیم که پروسه خشک‌شدن رنگ شامل چه قسمت‌هایی می‌شود. شاید برای شما سؤال باشد که این اطلاعات چه کاربردی برای تشخیص مدت زمان خشک شدن رنگ خواهند داشت؟

جالب است بدانید که اگر به‌خوبی راجع به پروسه خشک‌شدن رنگ‌ها بدانید، می‌توانید از این اطلاعات برای خشک‌کردن زودتر انواع رنگ‌ها استفاده کنید.

۱.خشک‌شدن لایه اول

به یاد داشته باشید که یکی از اصول رنگ‌آمیزی حرفه‌ای روی دیوار ساختمان، اتومبیل یا هر سطح دیگری این است، از تکنیک لایه به لایه استفاده کنید. هنگامی که لایه اولیه را اجرا می‌کنید، باید اجازه دهید تا این رنگ به طور کامل خشک شود. زمان خشک‌شدن این لایه به ضخامت آن، نوع رنگ و عوامل دیگری بستگی دارد، اما حدوداً چیزی بین ۳۰ تا ۹۰ دقیقه طول می‌کشد که این لایه خشک شود.

توجه کنید که اگر می‌خواهید لایه اول با سرعت بیش‌تری خشک شود، باید به‌جای قلم‌مو از روش اسپری‌کردن رنگ یا غلتک استفاده کنید. دلیل این موضوع هم میزان رنگ اجرا شده با قلم‌مو است که باعث بالارفتن ضخامت لایه اولیه و طولانی‌شدن مدت زمان خشک شدن رنگ می‌شود.

۲. اجرای لایه دوم

برای اجرای لایه دوم و پیش‌بردن کار باید حتماً از خشک‌شدن لایه اول مطمئن شده باشد. توجه کنید که بازه زمانی امن برای این که بهترین نتیجه از رنگ‌آمیزی را داشته باشید، چیزی بین ۳ تا ۶ ساعت است. این بازه زمانی در واقع به لایه اولیه اجازه خشک‌شدن کامل و خارج‌شدن رطوبت از آن را می‌دهد. به‌این‌ترتیب هنگام اجرای لایه دوم هیچ نگرانی از خراب‌شدن رنگ نخواهید داشت.

بازه زمانی مطمئن برای اجرای لایه دوم رنگ‌های بر پایه آب بسیار کم‌تری از رنگ‌های روغنی خواهد بود. البته همین زمان هم برای رنگ‌های بر پایه آب که تولید برندهای مختلف هستند، متفاوت است و برای اطلاع بیش‌تر می‌توانید به اطلاعات موجود روی بسته‌بندی رنگ مراجعه کنید.

۳.زمان پخته‌شدن رنگ

احتمالاً عبارت پخته‌شدن رنگ برای شما ناآشنا باشد، اما باید اشاره کنیم که این قسمت در واقع آخرین مرحله در پروسه خشک‌شدن رنگ‌های مختلف است. به زمانی که طول می‌کشد تا رنگ‌های مختلف کاملاً سفت شوند و در مقابل خراشیدن مقاوم شوند، زمان پخته‌شدن رنگ گفته می‌شود. مدت زمانی که طول می‌کشد تا بتوانید به لایه اول رنگ دست بزنید، ممکن است کم‌تر از ۹۰ دقیقه باشد، همین زمان برای لایه دوم به چند ساعت می‌رسد. بازه زمانی پخته‌شدن رنگ اما بیش از اینها نیاز به زمان دارد و برای پخته‌شدن رنگ باید چند هفته منتظر بمانید.

شما می‌توانید پیش از پخته‌شدن رنگ، از آن استفاده کنید، اما به یاد داشته باشید که این رنگ هنوز در مقابل بسیاری از عوامل آسیب‌زای محیطی مانند خراش، مقاوم نیست. ازاین‌رو ممکن است به‌راحتی تمام زحمت‌های شما هدر برود؛ به همین منظور توصیه می‌کنیم که برای استفاده از رنگ چیزی بین ۱ تا ۳ هفته فرصت در نظر بگیرید.

مدت زمان خشک شدن رنگ | شرکت رنگ تهران

عوامل مؤثر در مدت زمان خشک شدن رنگ

گفتیم که یکی از عوامل مؤثر در مدت زمان خشک شدن رنگ های مختلف، نوع آن‌ها است و در کنار این موضوع عوامل دیگری هم وجود دارند که روی این بازه زمانی اثرگذار خواهند بود. باتوجه‌به این توضیحات اگر می‌خواهید به سؤالاتی که مدت‌هاست در مورد زمان خشک شدن رنگ دارید، با ما همراه باشید تا عواملی که تأثیر مستقیم روی مدت زمان خشک شدن رنگ دارند را بررسی کنیم.

دمای محیط

با انتخاب نوع رنگ می‌توانید تا حدودی مدت زمان خشک کردن رنگ ساختمان و خودرو را بدانید، اما در این پروسه، عوامل دیگری هم دخیل هستند که یکی از مهم‌ترین آن‌ها دمای محیط رنگ‌آمیزی خواهد بود.

رنگ‌کردن در هوای خیلی سرد یا خیلی گرم تنها باعث بالارفتن زمان خشک‌شدن رنگ می‌شود. برای این که در بهینه‌ترین حالت رنگ‌آمیزی انجام شود، شما نیاز به محیطی با گرمای نسبتاً بالا و رطوبت پایین نیاز دارید. عموماً رنگ‌آمیزی در فصل‌های پاییز یا بهار بهترین نتیجه را به شما خواهد داد و همچنین پروسه خشک‌شدن رنگ در این فصل‌ها به دلیل تعادل دما و رطوبت، کوتاه‌تر خواهد بود.

شرایط تهویه

دومین عاملی که می‌تواند پروسه خشک‌شدن رنگ را تسریع کند، گردش هوا است. گردش هوا به شرایط تهویه محیط رنگ‌آمیزی بستگی دارد. هر چه در این محیط گردش هوا بیش‌تر باشد، رنگ در زمان کم‌تری خشک می‌شود. طبیعتاً برای بالابردن گردش هوا در محیط باید از تهویه مناسب استفاده کنید.

رطوبت

اگر پروسه خشک شدن رنگ برای شما بیش از حد معمول طول کشیده، بدانید که این کار در محیط مرطوب انجام داده‌اید. رطوبتی که در تماس با رنگ است باید در کم‌ترین حالت ممکن باشد. رطوبت زیاد در واقع از خشک‌شدن رنگ و پخته شده آن جلوگیری می‌کند و حتی ممکن است کیفیت رنگ نهایی را هم پایین بیاورد. در اولین گام رنگ باید به سطح بچسبد تا خشک شود و رطوبت موجود در هوا از این پروسه جلوگیری می‌کند. برای حل این مشکل باید در محیطی رنگ‌آمیزی انجام دهید که رطوبتش زیر ۵۰ درصد باشد.

مدت زمان خشک شدن رنگ | شرکت رنگ تهران

نکات مهم برای رنگ‌آمیزی حرفه‌ای

در کنار چند مورد از عوامل اصلی که روی مدت زمان خشک شدن رنگ اثر مستقیم دارند، می‌خواهیم نکاتی را بررسی کنیم که شاید اطلاع از آن‌ها برای کوتاه‌تر کردن پروسه رنگ‌آمیزی مفید باشد. همچنین این نکات کمک می‌کنند که رنگ‌آمیزی را به‌صورت حرفه‌ای‌تری انجام دهید.

  • به یاد داشته باشید که رنگ‌های تیره به زمان بیش‌تری برای خشک‌شدن نیاز دارند.
  • برای اجرای رنگ روی هر سطحی از ابزار مناسب استفاده کنید. سعی کنید کم‌تر از برس‌ها استفاده کنید، چرا که رنگ را با ضخامت بالا اجرا می‌کنند که زمان زیادی برای خشک‌شدن نیاز دارد.
  • در مورد هر رنگ باید حتماً به اطلاعات روی بسته‌بندی آن توجه کنید. رنگ‌های تولید شده در شرکت‌های مختلف، با هم تفاوت‌هایی دارند و اگر می‌خواهید رنگ‌آمیزی را به‌صورت حرفه‌ای انجام دهید، حتماً باید به توصیه سازنده در مورد رنگ دقت کنید.
  • پیش از شروع رنگ‌آمیزی حتماً میزان رطوبت، دما و گردش هوا در محیط را بررسی کنید و اگر می‌توانید شرایط بهتری برای خشک‌شدن رنگ ایجاد کنید.
  • به گفته طراحان برای اجرای لایه‌های هر رنگ باید به زمان لازم برای خشک‌شدنشان توجه کنید. هر رنگ در شرایط مختلف، ممکن است نیاز به بازه‌های زمانی متفاوتی برای خشک‌شدن داشته باشد و اگر این موضوع را در نظر نگیرید، کیفیت رنگ نهایی چندان خوب نخواهد بود.

مدت زمان خشک شدن رنگ | شرکت رنگ تهران

نتیجه‌گیری

برای این که بتوانید مدت زمان خشک شدن رنگ را کنترل کنید، باید کمی اطلاعات خود را دراین‌رابطه افزایش دهید. با انواع رنگ‌ها مانند رنگ ساختمانی، رنگ خودرو و زمان تخمینی خشک‌شدنشان و همچنین عوامل مؤثر دراین‌رابطه آشنا شوید. شما برای کوتاه‌تر کردن زمان خشک‌شدن انواع رنگ‌ها، روش‌های مختلفی پیش رو دارید. می‌توانید از لایه‌های رنگ با ضخامت کم یا رنگ‌ها بر پایه آب استفاده کنید.

در حین رنگ‌آمیزی حتماً به یاد داشته باشید که پروسه خشک شدن رنگ شامل چند بخش است که عواملی مانند رطوبت یا دمای محیط می‌توانند روی آن‌ها تأثیر داشته باشند. در انتها هم لازم است اشاره کنیم که پس از مدت زمان خشک شدن رنگ، حتماً به زمان پخته‌شدن آن هم توجه کنید تا برای مدت طولانی‌تری بتوانید از زیبایی رنگ لذت ببرید.

اگر این مطلب برای شما مفید بود، آن‌را به اشتراک بگذارید
شاید برای شما مفید باشد
آیکن مقالات رنگ تهران
مقالات مرتبط

شامل مهمترین مقالاتی که منتشر کرده‌ایم